Uzun zamandır eklemeyi düşündüğüm nadide poğaçalardandır kendisi.. Görsel olarak şık, tad olarak enfes..
Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 bardak süt
1 paket yaş maya
1/2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
aldığı kadar un
içi için:
peynir
üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
- Yaş mayayı, ılık su ve şekerle eritiyoruz.
- Hamur malzemelerini bir kaba alarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra dinlenmesi için mayalanmaya bırakıyoruz ( 30 dk )
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekil veriyoruz. İçine parmağımızı bastırarak peynirli harcımızı koyuyoruz. Tekrar yuvarlak bir şekil veriyoruz. Üzerine hafifçe elimizi bastırarak inceltiyoruz ve bıçak yardımıyla kenarlarına kesikler atıyoruz. Orta kısmı tamamen kesmemeye özen gösteriyoruz.
- Son olarak da kestiğimiz dilimleri yan yatırarak papatya şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, ortasına çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder