Sayfalar

4 Aralık 2014 Perşembe

Kolay Maklube

Maklubenin yapımı zahmetli olsa da kendimize kolay yöntemler bularak bu işin içinden de güzelce sıyrılıyoruz :) Gerçek maklube de tüm malzemler aynı tencerede pişirilirmiş. Ben henüz ona cesaret edebilmiş değilim. O yüzden kolaya kaçarak herşeyi ayrı ayrı yaptım. Size de onu öneririm ;)

Malzemeler
yarım kilo kuşbaşı
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
3 havuç
1 patlıcan
1 kase haşlanmış bezelye
1 su bardağı pirinç
tereyağ, tuz 
karabiber

Yapılışı :
  • Etleri ocağa alıp yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz. Suyunu bırakıp çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
  • Pişen etin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz ve tereyağı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra baharatlarını katıyoruz.
  • Başka bir tencerede pilav yapımına başlıyoruz. 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı sıcak su kullanıyoruz. Tencerede terayağla birlikte  pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunun çekmesini bekliyoruz.
  • Patatesleri, havuçları ve patlıcanları soyup küp küp doğruyoruz. Ve kızgın yağda kızartıyoruz. 
  • İstediğiniz kalıbın en altına etlerimizi koyuyoruz. ( ister büyük borcamda, ister tencerede, isterseniz benim gibi porsiyonluk kaselerde servis yapabilirsiniz.) Peşine sırasıyla pilavın bir kısmını, patatesleri ve havucu, pilavın kalan kısmını, bezelyeleri ve patlıcanları ekliyoruz. Kalıba iyice yerleştirdikten sonra ters çevirerek servis yapıyoruz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder