Sayfalar

22 Aralık 2014 Pazartesi

Mayalı Poğaça

Bu pamuk poğaçaların tarifi Elif'ten..

Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya (kuru maya)
2 yumurta (beyazları içine, sarıları üzeri için)
aldığı kadar un

arası için:
50 gr margarin/tereyağı (oda sıcaklığı)

Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini derin bir kaba alıyoruz ve çok iyi bir şekilde yoğurarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini örterek 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçak yardımıyla dış çerçevesi kalmak üzere şeritler halinde kesiyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz ve verev biçiminde rulo yapıp uçlarını birleştiriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz. (isteğe göre üzerlerine haşhaş veya çörek otu serpilebilir)
  • 200 dereceli fırında üzeri kızarınca ya dek pişiriyoruz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder