Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya (kuru maya)
2 yumurta (beyazları içine, sarıları üzeri için)
aldığı kadar un
arası için:
50 gr margarin/tereyağı (oda sıcaklığı)
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derin bir kaba alıyoruz ve çok iyi bir şekilde yoğurarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini örterek 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçak yardımıyla dış çerçevesi kalmak üzere şeritler halinde kesiyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz ve verev biçiminde rulo yapıp uçlarını birleştiriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz. (isteğe göre üzerlerine haşhaş veya çörek otu serpilebilir)
- 200 dereceli fırında üzeri kızarınca ya dek pişiriyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder