Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
vanilya
Yapılışı
- İlk önce pirinçleri suda haşlayarak başlıyoruz. Ayrı bir tencerede ise süt, şeker, nişastayı çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz. 5 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz.
- Fırına dayanaklı kaplara eşit miktarda sütlaçları paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kabuk tutunca üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Fırın tepsisini yarısına gelecek şekilde su dolduruyoruz ve fırın kaplarını yerleştiriyoruz. 200 dereceli fıında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuk servis ediyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder