Derin dondurucunuzda yeriniz de varsa kışın mis gibi portakalları limonları atıyorsunuz buzluğa, yazın size buz gibi limonata olarak geri dönüyor :)
Malzemeler
1 portakal
2 limon
1,5 su bardağı şeker
2,5 lt su
Yapılışı
- Portakal ve limonu buzluktan çıkarın. Biraz bekledikten sonra rondoda iyice çektirin.
- Rondoda çekerken üzerine şekeri ilave edip şekerle de çektirebilirsiniz.
- İyice ezilen portakal ve limonun üzerine suyunuzu ilave edin (musluktan değil içme suyu elbette).
- Şimdi sıra geldi limonatanızı süzmeye. Süzmeden önce parçaların iyice küçülmesini istiyorsanız çorba çırpıcısından da geçirebilirsiniz. Şart değil, ben bazen yapıyorum bazen yapmıyorum.
- Bir süzgeç marifetiyle limonatanızı süzün.
- Şeker - su oranını keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Portakal ve limonunuzun ebatlarına göre de değişir. Ben 2.5 seviyorum ama siz 3 lt su da koyabilirsiniz, 2 lt de. Tamamen damak zevkinize kalmış, tadına baka baka katın.
Afiyetler olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder