Sayfalar

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Ispanaklı Gül Böreği


Aslında belki de herkesin bildiği bir tarif ama böreklerin şahı :)
Tarif defterine girmeyi hak ediyor, aklımızda olsun :)

Malzemeler
1-2 bağ ıspanak
1 iri soğan
kıyma (miktarı size kalmış)
salça
yufka (1 yufkadan 8 tane çıkacak, ona göre hesaplayın)
tuz, karabiber

sosu için
3 yumurta
3-4 kaşık yoğurt
zeytinyağı

üzeri için 

yumurta sarısı
çörek otu
susam

Yapılışı
  • Önce soğanı minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Soğanlar ölünce kıymanızı ilave edin. Kıyma kavrulana kadar karıştırın.
  • Kıyma da pişince üzerine yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edin. Ispanaklar ölene kadar karıştırın. Sonra üzerine salça ve tuz ve karabiberini de katıp güzelce karıştırın. Dilerseniz pul biber de börek içine gayet yakışır.
  • Yufkaları 8'e bölün. Eğer daha büyük gül börekleri isterseniz 4'e de bölebilirsiniz. Ama 4'e bölerseniz gerçekten çok doyurucu porsiyonlar elde edersiniz. Her bir üçgen dilimin üzerine bir araya getirip güzelce çırptığınız sos malzemelerini bolca sürün. Üçgenin geniş kısmına ıspanaklı içinizden koyup rulo şeklinde sarın. uzun rulonuzu bir ucundan başlayarak içe doğru kıvırın ve gül şeklini verin. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizdiğiniz gül böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. 
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Mis demlenmiş çayla ve sıcak servis edin. 
Afiyetler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder