Bir ara peşpeşe bütün misafirlerime bu tatlıyı yapmıştım. Portakal tadını tatlıda çok seviyorum, bi de üstüne yumuşacık pofuduk birşey. İnanılmaz da hafif, deneyiniz canımlar :)
Malzemeler
1 paket etimek
şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
portakal sosu için
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
- İşe şerbeti yapmakla başlamamız lazım. Şekeri tencerenize koyup altını yakın ve tamamen karamelize olana kadar bekleyin. Ama sakın şekeri çok koyulaştırmayın o zaman tadı acı olur.
- Üzerine şerbetin suyunu ekleyin. Ben ilk yapışımda şekerin donduğunu görünce şoka girip "bu böyle mi oluyodu ya kesin yanlış yaptım birşeyleri" demiştim :)) Her şey yolunda, şekerin yavaş yavaş suyun içinde erimesini bekleyin.
- Şeker erirken etimeklerinizi borcamın içine bir güzel dizin. Şekeriniz eriyince şerbetinizi sıcak sıcak etimeklerin üzerine gezdirin.
- Süt, şeker, nişasta ve unu bir güzel karıştırıp ocakta pişirin. Kaynayıp göz göz olunca tereyağı ve vanilyasını ekleyip altını kapatın.
- Muhallebinizi etimeklerinizin üzerine dökün.
- Portakal sosunun tüm malzemelerini ocakta pişirin. Fokurdasın ve sonra altını kapatın.
- Portakal sosunu muhallebinizin üzerine dökmek için mutlaka muhallebinin soğumuş olması gerektiğini unutmayın.
- Sosunu da ilave ettikten sonra dolapta en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis edin.
- Ben çilek, portakal ve file fındık ve fıstık kullandım, siz de dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyetler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder