Sayfalar

26 Mayıs 2014 Pazartesi

İncirli Sarma


Kurabiyenin her çeşidini severim özellikle pofuduk olanları :) Ağızda dağılan, yumuşak kurabiye sevenler mutlaka incirli sarmayı denemeliler.

Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
kabartma tozu, vanilya

içi için
8-9 adet kuru incir
3 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık içi

Yapılışı
  • İncirleri sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri küp küp doğrayıp tarçın ve fındıkları üzerine ekliyoruz.
  • Unu geniş bir kaba alıp içerisine yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine incirli harçtan koyuyoruz. Kurabiyelere istediğimiz şekilleri verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 
  • 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
    Afiyetle;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder