Sayfalar

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Nutellalı Kurabiye


Malzemeler
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
3,5-4 su bardağı un
kabartma tozu, vanilya
1 çay bardağı toz şeker (kurabiye dışına)
nutella (piştikten sonra üzerine)

Yapılışı:
  • Geniş yoğurma kabının içerisine margarin, pudra şekeri ve yumurtayı alıp bi güzel yoğuruyoruz. Daha sonra içerisine kakao ve vanilyayı ekliyoruz. Son olarak da unla birlikte kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. (un yavaş yavaş hamurun kıvamına göre eklenir)
  • Yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartıyoruz. bu parçaları tozşekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Kurabiyelerin ortalarına parmak ucumuzla çukur oluşturarak 175 derecede pişiriyoruz.
  • Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına 1 çay kaşığı nutella koyarak servis ediyoruz.
    Afiyet olsun..

1 yorum: