Sayfalar

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sosyete Mantısı

Bilindik ve çok kolay bi tarif. İşten eve gelince pratik şeylere yöneliyor insan çoğu zaman. Bugünümün de kurtarıcısı bu oldu..

Malzemeler
2 yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
tuz, karabiber
yufkaların üzeri için
1/2 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
nane, pulbiber, yoğurt

Yapılışı
  • Soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. (istenirse az miktarda salça da eklenebilir)
  • Yufkaları 4'e kesiyoruz. Her bir parçanın üzerine sıvıyağ-su karışımından serpiyoruz.Yufkanın geniş ucuna boydan boya kıymalı harçtan koyuyoruz. Daha sonra çok sıkı olmayacak şekilde gül böreği şeklinde sarıyoruz. Üzerine sıvıyağ-su karışımından sürerek 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Bir sos kabında tereyağını eritip pulbiber ve nane ekleyip kavuruyoruz. Fırından çıkardıktan sonra böreklerin üzerine yoğurt (istenirse sarımsaklı) ve naneli-biberli yağdan döküp servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder