Sayfalar

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kuzenlerle ;)


Ablamın da benim de tatil günümüzdü ve en güzeli bayadır görüşemediğimiz kuzenlerimizi davet edelim dedik. Sümeyra, Nesrin ve Zeynep.. ve tabi ki minik kızları Reyhan ve Elif İrem. (Yalnız kızlar bizi çok şaşırtarak evde olduklarını unutturdular, birkaç saat boyunca o derece sessiz ve tatlı tatlı oynadılar) Düğün fotoğraflarına baktık (7 ay geçtiğine inanamadık), geçen zamanın acısını çıkardık, "daha sık görüşelim" dedik..

Menüdekiler
Zeytinyağlı yaprak sarma
Arpa şehriyeli salata
Kıymalı şerit poğaça
Papatya poğaça
Ağlayan pasta
Patates salatası
Minik pizzalar
Üç renkli börek



Üç Renkli Börek
 
Bu enfes böreği Şafak'la tanımıştım. O kadar çok beğenmiştik ki saolsun bu hafta okula da bi tepsi yapıp getirmişti. Bu kadar beğenince evde de yapmak farz oldu. (Bundan sonraki misafir gruplarında da sıkça yaparız bunu dedik) Tek farklılık ben yumuşak böreklerden hoşlandığım için sosuna yoğurt ekledim. Çıtır böreklerden hoşlanıyorsanız sadece tereyağı eriterek de yapabilirsiniz ;)

Malzemeler
3 yufka
2-3 patates
4-5 havuç
1 demet ıspanak
tuz, pulbiber
sosu için      1 su bardağı yoğurt
                     1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için     1 yumurta sarısı
                     susam, çörekotu

Yapılışı
  • İlk olarak patatesleri haşlayıp içerisine tuz ve pulbiber ekleyip eziyoruz. Daha sonra havuçları rendeleyip sıvıyağda bir tutam tuz ekleyerek soteliyoruz. En son olarak da ıspanakları ince ince doğrayıp biraz da tuz ekleyerek pişiriyoruz.
  • Yufkayı açıp üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımından oluşan sostan gezdiriyoruz. Yufkanın üzerine haşlanmış patatesleri eşit dağılacak şekilde serpiştiriyoruz. Yufkanın üzerine tekrar bir yufka daha koyup, sostan gezdirip bu sefer ıspanakları eşit miktarda ekliyoruz. Son yufkayı da diğerlerinin üzerine koyup, sostan gezdirip sotelediğimiz havuçları dengeli bir biçimde dağıtıyoruz. 
  • Üç katmanlı yufkayı rulo şeklinde sarıp, ortadan ikiye keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörekotu serpiştirerek 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun..

Elif'in notu: Börek dilimlendikten sonra rulolar yan yatırılıp tepsiye dizilerek de pişirilebilir. Üst görüntüsü ve çıtırlığı değişecektir. 


2 yorum:

  1. Eso niye bilmiyorum fotona bakınca bunu tavuklu versiyonu da olabilir diye düşündüm. Bnnce çok güzel olur, havuç, patates ve tavuk. Deneyelim bunu ;)

    YanıtlaSil
  2. kıymada olabilir aslında :)

    YanıtlaSil