Sayfalar

14 Ağustos 2014 Perşembe

Köfteli Yayla Çorbası


Evlenmeden önce tarhana, mercimek ve şehriye çorbası haricinde hiçbir çorba hakkında deneyimim yoktu. Annemiz çeşit çeşit çorba yapardı biz yerdik. Rahattık yani :) Şimdi iş başa düştü. Farklı çorbalar yapma derdine düştüm. Çok yemek seçtiğim için de alanım biraz kısıtlanıyo aslında. Ama bu çorba gerçekten çok hafif ve enfes. Özellikle yaz ayları için ideal bence. 

Malzemeler
400 gr yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
tuz

köfte için;
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz, karabiber

sosu için;
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
  • Derin bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, ve tuzu güzelce çırpıyoruz. Üzerine 3 bardak suyu koyup hafifçe karıştırıp tencereye alıyoruz. 
  • Tencerede kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz. Kaynamaya yakın hazırladığımız ve misket gibi yuvarladığımız köfteleri çorbanın içerisine yavaşça bırakıyoruz.
  • 10-15 dakika ağır ateşte kaynatıldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Sosu kavurduktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz.
    Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder