Sayfalar

28 Ağustos 2014 Perşembe

Soslu Patlıcan


Tarifin kimden olduğunu duyunca gülebilirsiniz, İBB'den :)

Esra büyükşehir belediyesinin sosyal tesislerinde hep soslu patlıcan yediğini çok beğendiğini söylüyordu. Sitesinde tarifi görünce kahkahayı bastım ama hemen denemek de farz oldu. İlk çatalda Esra "ablaaa aynısı olmuş ellerine sağlık" deyince "tamam" dedik "artık bunu hep yaparız."
Sıkça yapıyoruz da ;)


Malzemeler
patlıcan, çarliston biber, domates
zeytintağı, tuz, sarımsak

Yapılışı
  • Alaca soyulan patlıcanlar zeytinyağında güzelce kızartılır. Üzerine aynı şekilde doğranmış çarliston biberler eklenir. Biraz kavrulur. Son olarak da küp doğranmış domatesler eklenerek sarımsak, tuz ve bir çay bardağı kadar su ilavesinden sonra kapak kapatılarak pişirilir. 
  • Soğuk servis edilir.


Afiyetler ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder