Sayfalar

3 Şubat 2015 Salı

Kaygana


Kaygana Zula'mla ev arkadaşlığımızdan bana kalan güzel bir hatıradır canlarım. Ahh be, kahvaltılarımızın hatta öğlen yemeklerimizin hatta akşam yemeklerimizin :D en sevilen atıştırmalıklarındandı, ki hala üç öğün zevkle yiyorum....  Yapılışı 10 dakikanızı alır, mutlaka deneyin ;)

Malzemeler
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
maydanoz
4 yumurta
tuz
sıvıyağ
İçine: kaşar rendesi, dilim sucuk

Yapılışı

  • Un, süt, kıyılmış maydanoz ve tuz bir güzel çırpın. Pürüzsüz olunca için yumurtalar kırın. Ama dikkat yumurtalar kesinlikle çok çırpılmamalı. İki karıştırıp bırakın lütfen. 
  • Harcın yarısını içine bir iki kaşık kadar sıvıyağ attığınız genişçe bir tavaya dökün. Kapağını kapatın, orta ateşte pişince, tersini çevirin. Arkası da pişince geniş bir tabağa alın.
  • Harcın kalan kısmını da tavaya dökün. Bir tarafı pişip tersini çevirince pişmiş olan üst yüzeye sucukları dizin (ben sucukları dilimledikten sonra bir tavada kendi yağında çok hafif kızartıp sonra araya koymayı tercih ediyorum ve bir de tarifinizi sucuksuz sadece kaşarla da yapabilirsiniz), sonra da kaşar rendesini öpeleyin ve az önce pişirdiğiniz ve tabağa aldığınız üst katı aynen üzerine kapatın ve sonra tavanın kapağını da kapatın. 
  • Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirin. Eğer en alt kat yüzeyi çok kızarırsa, en üst yüzey alta gelecek şekilde hepsini bir kere daha çevirebilirsiniz.
Afiyetler olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder