Malzemeler
1/2 kilo dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
4-5 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kesme şeker
1 çay bardağı kaynamış su
zeytinyağı
tuz, maydanoz
Yapılışı:
- Soğanları soyup ince ince doğruyoruz. Dolmalık fıstıklarla birlikte yağda kavurmaya başlıyoruz. (fıstıklar pembeleşinceye kadar)
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz ve soğanların üzerine ekliyoruz. Daha sonra kuş üzümü, tarçın, nane, limon suyu, şeker, karabiber, tuz ve maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Kaynamış suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Dolmalık biberleri yıkıyoruz. İçlerini boşaltıyoruz. Hazırladığımız içle dolmaları dolduruyoruz. (yalnız burda çok sık doldurmamak gerek. Pirinçler şişme yapıcak çünkü) Üzerini bir dilim domatesle kapatıyoruz.
- Hazırladığımız dolmaları tencereye tek sıra halinde dizip, kaynamış su ekliyoruz. (su dolmaların yarısına kadar gelicek)
- Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğuk servis yapıyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder