Sayfalar

12 Şubat 2015 Perşembe

Kolay Kumpir

Önceden kumpiri çanak şeklinde porsiyonluk yapardım. Patatesi püre haline getirdikten sonra özenle çanak şekli verirdim. Sonra harcını doldururdum. Giderek tembelleşiyorum galiba kolaya kaçmak iyi geliyor. :) Afiyetle yiyin ;)

Malzemeler
4-5 patates
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
kaşar, sucuk,
mısır, zeytin
tuz

Yapılışı
  • Patateslerimizi soyup haşlıyoruz. Haşladığımız patatesler soğumadan çatal yardımıyla ezmeye başlıyoruz. İçerisine tereyağı ve tuz ilave edip ezmeye devam ediyoruz. Pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezme işlemini sürdürüyoruz.
  • Ezdiğimiz patatesleri borcama veya küçük fırın tepsisine yayıyoruz. Üzerine haşlanmış bezelyeleri, küp küp doğradığımız havuçları, sucuğu, mısırımızı, ayıklanmış zeytinlerimizi, ve en son da rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder