Önceden kumpiri çanak şeklinde porsiyonluk yapardım. Patatesi püre haline getirdikten sonra özenle çanak şekli verirdim. Sonra harcını doldururdum. Giderek tembelleşiyorum galiba kolaya kaçmak iyi geliyor. :) Afiyetle yiyin ;)
Malzemeler
4-5 patates
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
kaşar, sucuk,
mısır, zeytin
tuz
Yapılışı
- Patateslerimizi soyup haşlıyoruz. Haşladığımız patatesler soğumadan çatal yardımıyla ezmeye başlıyoruz. İçerisine tereyağı ve tuz ilave edip ezmeye devam ediyoruz. Pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezme işlemini sürdürüyoruz.
- Ezdiğimiz patatesleri borcama veya küçük fırın tepsisine yayıyoruz. Üzerine haşlanmış bezelyeleri, küp küp doğradığımız havuçları, sucuğu, mısırımızı, ayıklanmış zeytinlerimizi, ve en son da rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder