Sayfalar

18 Şubat 2018 Pazar

Çilekli Muzlu Parfe


Buzluğunuzda devamlı saklayacağınız, misafir geldiğinde şipşak çıkaracağınız enfes bir lezzet.. Tarif benden bu seferki yapım Melike'mden :)  (Melike; mutfağa oldukça meraklı, eli leplezzetli, güpgüzel bir yeğen ) Büyüyünce de gurme olacak eminim:)

Malzemeler

1 paket negro
1 paket burçak
metro, albeni, çokonat, canga
1 kase çilek
1 adet muz
damla çikolata
1 paket krem şanti
süt

üzeri için;
çikolata sosu

Yapılışı
  • 1 paket krem şantiyi üzerinde yazan süt miktarıyla hazırlıyoruz. Buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dilediğimiz bisküvileri ve çikolataları küp küp doğruoruz. Çilekleri ve muzları da küp küp doğruyoruz.
  • Buzdolabından çıkardığımız kremşantinin içerisine meyveleri, dilimlediğimiz çikolataları ve bisküvileri son olarak da damla çikolataları döküyoruz. İyice karıştırdıktan sonra cupcake kalıplarına döküp buzluğa atıyoruz. İsterseniz baton kek kalıbına streç film koyup bütün harcı ona döküp de dondurabilirsiniz. Ancak porsiyonluk kaplarda daha iyi oluyor. 
  • Kullanacağınız zaman cupcake kalıplarından çıkarıp çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Misafire sunmadan 20 dk önce buzluktan çıkarmanız önerilir. Afiyetle canlar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder