Sayfalar

22 Şubat 2018 Perşembe

Magma Kek


Farklı lezzet arayanlara :)

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
vanilya, kabartma tozu

kreması için;
1 litre süt
7 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
200 gr labne

üzeri için;
hazır meyveli sos,
antep fıstığı (rende)

Yapılışı:
  • Derin bir tencereye süt, nişasta, şeker ve unu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya labneyi ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  • Kek için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 26 cmlik bir kek kalıbına önce kek karışımını koyup sonra ortasına krema karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. (Bu tarifi ilk yapışımdı o yüzden uygulayamasam da önerim; kek kalıbının yan taraflarının dış kısımlarını cheesecake de yaptığımız gibi alüminyum folyoyla kapatmak. Kenarları kızarmadığında daha şık bi görüntüye sahip olacaktır)
  • Kekin ortası krema olduğundan çökmüş gibi duracaktır. Soğuyan kekin üzerine hazır meyve sosu döküp antep fıstığıyla süslüyoruz.
  • Bir gece dolapta beklettiğiniz de tadı daha iyi oturacaktır.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder