Farklı lezzet arayanlara :)
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
vanilya, kabartma tozu
kreması için;
1 litre süt
7 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
200 gr labne
üzeri için;
hazır meyveli sos,
antep fıstığı (rende)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, nişasta, şeker ve unu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya labneyi ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
- Kek için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 26 cmlik bir kek kalıbına önce kek karışımını koyup sonra ortasına krema karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. (Bu tarifi ilk yapışımdı o yüzden uygulayamasam da önerim; kek kalıbının yan taraflarının dış kısımlarını cheesecake de yaptığımız gibi alüminyum folyoyla kapatmak. Kenarları kızarmadığında daha şık bi görüntüye sahip olacaktır)
- Kekin ortası krema olduğundan çökmüş gibi duracaktır. Soğuyan kekin üzerine hazır meyve sosu döküp antep fıstığıyla süslüyoruz.
- Bir gece dolapta beklettiğiniz de tadı daha iyi oturacaktır.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder