Sayfalar

18 Şubat 2018 Pazar

İncirli Pasta


Malzemeler
6 adet kuru incir (10-15 dakika suda bekletilmiş)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 avuç kırılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
vanilya
kabartma tozu

üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
  • Suda bekletilmiş incirleri küp küp doğruyoruz. Derin bir kapta kek malzemelerini çırpıyoruz. En son incirleri ve cevizleri ekleyip spatulayla hafif karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı margarinle yağladıktan sonra kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
  • Muhallebiyi yapmak için derin bir tencereye süt, nişasta, şeker ve unu döküyoruz. Karıştırmaya başlıyoruz. Kaynayınca tereyağını ekliyoruz. 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
  • Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Başka bir kapta 1 poşet krem şantiyle sütü çırpıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız pastanın en üstüne krem şantiyi döküp spatulayla düzeltiyoruz.
  • İncir ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Misafirleriniz için birgün önceden de yapabilirsiniz.
    Afiyetle ; )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder