Sayfalar

13 Ağustos 2013 Salı

Fırında Karışık Sebze


Yemek davetlerinde ana yemeği belirlemek kadar "servis tabağında ana yemeğin yanına ne koysam?" sorusu da önemli gençler. Et varsa patates püresi ya da fırında patates, olmadı garnitürden birkaç kaşık, kremalı mantar, belki börek... Alternatifler çoğaltılabilir. İşte fırında karışık sebze de böyle bir yemek. Hem yapması zevkli, hem hafif, hem de tabakta gerçekten hoş duruyor.

Malzemeler hem keyfinize göre değiştirilebilir hem de miktarları yine size kalmış.
Buraya yazdıklarım yaklaşık 4 kişi için.

Malzemeler:
2 kabak
2 patlıcan
2 domates
2 patates
1/2 sb zeytinyağı
kekik, tuz, karabiber (istenirse biberiye)

Yapılışı:
  • Tüm sebzeleri halka halka doğruyoruz.
  • Zeytinyağı ve baharatları harmanlayıp sebzelerle karıştırıyoruz.
  • Fırın kabına güzelce diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırın ve sebzeler bir güzel kızarınca da servis ;)

Afiyetler şekerler :)


2 yorum:

  1. Görüntüsüyle insanı hayran bırakan bir sanat eseri gibi:)
    Ellerinize sağlık;)

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil