Sayfalar

11 Ağustos 2013 Pazar

Midye Börek


Bu peynirli böreğin içi yumuşacık, görüntüsü de gayet orjinal. Yiyen arkadaşlarımın çatalda baya bir evirip çevirdikten sonra "nasıl yaptın bunu ya?" diye sormalarına "sır" diye cevap verip gizem yapmaksa paha biçilemez :)
Soranlara tarifledim, onlara biraz biraz uzun ve zor geldi ki aslında çok çok kolay. Burda en açıklayıcı haliyle yazmaya çalıştım bakalım hiç yapmamış olanlar çözebilecek mi :)

Tarif çok yaygın, bilinen bir tarif ama ben yemek zevki Melda'dan almıştım...

Malzemeler:
4 yufka  (16 tane midye börek çıkacak)
tereyağ, sıvıyağ ve su karışımı
1 yumurta sarısı
beyaz peynir
kıyılmış maydonoz

Yapılışı:
  • Her bir yufkayı 4'e böleceksiniz. Çeyrek yufkayı tereyağ, sıvıyağ ve su karışımıyla ıslattıktan sonra yuvarlak kısmı size doğru gelecek şekilde sereceksiniz. Sivri olan noktasına parmağınızı koyup buruştura buruştura aşağı kadar ineceksiniz. Buruşukluğu bozmadan yanlarda kalan iki sivri ucu tam uçlarından ortada yan yana birleştireceksiniz. Bu uç kısma peynir ve kıyılmış maydanozla yaptığınız iç harçtan yeteri kadar koyduktan sonra önce yufkanın yanlarından hafif içe alıp sonra tersten sigara böreği sarar gibi saracaksınız. Böreğinizi ters çevirdiğinizde aynen midye şeklini aldığını göreceksiniz.
  • Sonrası yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ve 200 derece. Tabi yumurta sarısı sürmeyi unutmayın. Belki susam-çörekotu da güzel olabilir. Bu son söylediğim isteğinize bağlı ama bence böreğin lezzetine lezzet katan birşey, bilhassa çörekotu ;)

Afiyet şeker :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder