Sayfalar

19 Haziran 2016 Pazar

İstiridye Mantar Sote


İstiridye mantarı bildiğimiz kültür mantarından çok daha büyük, daha etli, daha sulu, tartışmasız çok daha lezzetli hele taze bulduysanız.. Pişmesi mantardan biraz daha uzun sürüyor, ölçüleri ise size bıraktım. Etli yemeklerin yanında ya da davet masanız için "ortaya bi'şeyler yapsak ne yapsak" diye düşündüğünüzde mutlaka aklınıza gelsin ;)

Malzemeler

istiridye mantarı
soğan
zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber

Yapılışı

  • Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz (tereyağı da kullanabilirsiniz).
  • Üzerine rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz.
  • İstiridye mantarlarını elimizle uzun şeritler halinde doğruyoruz. Bıçağa hiç gerek yok. 
  • Mantarları yüksek ateşte sıkça çevire çevire kavuruyoruz. Asla su ilavesi yapmıyoruz. Kısık ateşte yaparsak içleri sulu değil kuru olur, bunu da istemiyoruz. 
  • İyice kahverengimsi bir renk alıp pişene kadar kavurduktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyetler ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder