Sayfalar

16 Haziran 2016 Perşembe

Kadayıf Tatlısı



Malzemeler
500 gr tel kadayıf
1 paket margarin
dövülmüş ceviz

şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
6-7 damla limon

Yapılışı
  • İlk olarak küçük bir tencerede suyu, şekeri kaynatmaya başlıyoruz.  Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon damlatıp bi 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittikten sonra ılınması için ocaktan alıyoruz.
  • Margarini eritiyoruz. Kadayıfları elimizle yavaş yavaş açıyoruz. (birbirine yapışmaması için bi nevi havalandırma işlemi) Dikdörtgen borcamı katı margarinle yağlıyoruz ve kadayıfların yarısını havalandırarak diziyoruz. Daha sonra kaşık yardımıyla bastırarak kadayıfların sıkışmasını sağlıyoruz. Erittiğimiz margarinin yarısını kadayıfların üzerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız ceviz içlerinin yarısını borcama serpip kalan kadayıfları da seriyoruz. Tekrar kaşık yardımıyla bastırıp kalan yağı üzerinde gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. İlk sıcağı çıktıktan 5 dakika sonra soğuğa yakın olan şerbetimizi kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz. (Şerbet ve kadayıf sıcak olursa, kadayıf hamurlaşır)
  • Üzerini cevizle süsleyip kadayıfı dilimleyerek servis ediyoruz.
    Afiyetle şekerler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder