Tarif Arda'nın geçen seneki Ramazan programından. Bir tepsiyi bir kişi bitirebilir öyle lezzetli, tam Ramazan yemeği. İftara deneyin mutlaka ;)
Malzemeler
3 adet yufka
300 gr.
kıyma
1 adet soğan
½ bağ
maydanoz
Tuz, karabiber
Sosu için 
1 tatlı
kaşığı biber salçası (ben normal salça kullandım)
3 yemek
kaşığı sıvı yağ
1,5 su
bardağı sıcak su
Kuru nane
Üzeri için 
1 kase
çırpılmış süzme yoğurt (normal kullandım)
3 diş
sarımsak
Tuz
Tereyağlı
kat için 
2 yemek
kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane
Yapılışı
- Kıyma, rendelenmiş soğan,
     kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
 
- 1 adet yufkayı tezgaha serin,
     kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan
     yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm
     yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
 
- Yağlanmış fırın kabına iç harç
     yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine
     fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30
     dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
- Salçalı sos için, tüm
     malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.
 
- Fırından çıkan mantının üzerine
     kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.
 
- Yoğurtlu karışım için
     sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.
 
- Fırından çıkan mantı biraz
     ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve
     naneyi üzerine dökün.
 
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder