Sayfalar

19 Haziran 2016 Pazar

Yufka Mantısı


Tarif Arda'nın geçen seneki Ramazan programından. Bir tepsiyi bir kişi bitirebilir öyle lezzetli, tam Ramazan yemeği. İftara deneyin mutlaka ;)

Malzemeler
3 adet yufka
300 gr. kıyma
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
Tuz, karabiber

Sosu için 
1 tatlı kaşığı biber salçası (ben normal salça kullandım)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Kuru nane

Üzeri için 
1 kase çırpılmış süzme yoğurt (normal kullandım)
3 diş sarımsak
Tuz

Tereyağlı kat için 
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane

Yapılışı
  • Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
  • 1 adet yufkayı tezgaha serin, kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
  • Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Salçalı sos için, tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.
  • Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.
  • Yoğurtlu karışım için sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.
  • Fırından çıkan mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve naneyi üzerine dökün.
Afiyet şeker olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder