Sayfalar

10 Nisan 2018 Salı

Ispanaklı Tart

Ispanaklı kekle tanışmam lise döneminde olmuştu ama denemek yıllar sonraya kısmetmiş. Çok hafif bir tatlı ıspanak yemeyen çocuklar için bire bir :) Ayrıca kremanın kıvamı enfes ;)

Malzemeler

keki için;
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
100 gr ıspanak yaprağı (sıcak suya batırılıp robottan geçirilmiş)
çeyrek su bardağı sıvıyağ
çeyrek su bardağı süt
1.5 su bardağı un
kabartma tozu, vanilya

kreması için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
yarım paket krem şanti

Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ ve çekilmiş ıspanağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Hamurdan birazını bir tane cupcake kalıbına koyup kalanını yağlanmış tart kalıbına döküyoruz. Ben herzaman margarinle yağlarım bu arada:)
  • 170 dereceli fırında keki pişiriyoruz.
  • Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  • Ilınınca krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz pürüzsüz olana dek.
  • Pişip soğuyan keki servis tabağına ters çeviriyoruz. Hazırladığımız kremayı tart kekin içerisine döküyoruz.
  • Cupcake deki keki ufalayıp istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Ben süsleme için kivi ve narı tercih ettim. Siz arzunuza göre değişiklik yapabilirsiniz.
    Afiyetler şekerler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder