Sayfalar

18 Nisan 2018 Çarşamba

Islak Kek

Her seferinde Elif'le "bi ıslak kek yapsak da yesek" diyip arayışlarımız sonunda bulduğumuz tadına doyamadığımız ıpıslak kek. Yapımı tabiki kolay :) Daha önce denediğiniz ıslak kek tariflerini lütfen bir kenara bırakın. Bu tarifte hiç kuruluk yok enfes bir çikolata sosu var. Çikolata sosunu yaparken bitter yerine sütlü çikolata da ekleyebilirsiniz. İkisini de deneyimledim. İkisinde de sonuç güzel ;)

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
50 gr kakao
kabartma tozu, vanilya

sosu için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 paket krema
1 su bardağından biraz eksik tozşeker
50 gr kakao
50 gr bitter çikolata

Yapılışı
  • İlk olarak sosu yapmakla başlıyoruz. Sos tenceresinin içerisine, süt, su, şeker, krema ve kakao ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Topakları gittikten sonra orta ateşte sürekli karıştırıyoruz. Kaynayınca ocakta alıp içine bitter çikolata ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
  • Keki için; karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle yumurtalar köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve sütü ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da karıştırma kabının içerisine döküyoruz. Spatula yardımıyla yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru katlama usulü ile homojen bir şekilde karıştırıyoruz.
  • Margarinle yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcını döküyoruz. 170 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan sıcak kekin her yerine pipetle delikler açıyoruz. soğuyan sosun yarısını eşit bir şekilde kekin üzerinde gezdiriyoruz. Daha sonra keki bıçakla dilimleyip kalan sosu kekin üzerinde gezdiriyoruz.
  • Kekin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder