Sayfalar

10 Nisan 2018 Salı

Cocostar Pasta

Çikolatanın her türlüsüne hayranım ama cocostarın yeri bi başka :) İncecik bir kek hafif ıslak, üzerinde enfes bir hindistan cevizli harç en üstündeyse süperötesi ganaj :) e daha ne olsun :) bence mutfağınızda deneyeceğiniz ilk tarifler arasında olsun ;)

Malzemeler

keki için;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
vanilya, kabartma tozu

keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt

üzeri için;
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
2.5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
160 gr çikolata ( 70 gramını sütlü çikolata kalanını bitter kullandım)

Yapılışı

  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak çırpmaya başlıyoruz. İyice çırptıktan sonra kalan kek malzemelerinin hepsini karıştırıp çırpıyoruz.
  • Kek malzemelerini, tabanını pişirme kağıdı ile kapladığımız 26 cmlik kelepçe kalıbın içine döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekliyoruz.( 2-3 dakika ) Daha sonra kekin üzerine sütü gezdirerek döküyoruz.
  • Üzeri için sütle kremşantiyi koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ilavesi yaparak karıştırıyoruz.
  • Çikolata ganajı için kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz. İçerisine çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayıyoruz.
  • Son olarak iyice soğumuş olan ganajı pastanın üzerine döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Tarifinizi 2. defa yapıyorum.muhteşem bir lezzet.tam ölçülü bir tarif..çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ama sosun soğuması lazım.sıcakken dökünce krem şanti eriyor.rengi karışıyor

    YanıtlaSil