Malzemeler
keki için;2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
vanilya, kabartma tozu
keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
üzeri için;
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
2.5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
160 gr çikolata ( 70 gramını sütlü çikolata kalanını bitter kullandım)
Yapılışı
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak çırpmaya başlıyoruz. İyice çırptıktan sonra kalan kek malzemelerinin hepsini karıştırıp çırpıyoruz.
- Kek malzemelerini, tabanını pişirme kağıdı ile kapladığımız 26 cmlik kelepçe kalıbın içine döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekliyoruz.( 2-3 dakika ) Daha sonra kekin üzerine sütü gezdirerek döküyoruz.
- Üzeri için sütle kremşantiyi koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ilavesi yaparak karıştırıyoruz.
- Çikolata ganajı için kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz. İçerisine çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayıyoruz.
- Son olarak iyice soğumuş olan ganajı pastanın üzerine döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarifinizi 2. defa yapıyorum.muhteşem bir lezzet.tam ölçülü bir tarif..çok teşekkürler
YanıtlaSilAma sosun soğuması lazım.sıcakken dökünce krem şanti eriyor.rengi karışıyor
YanıtlaSil