Sayfalar

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Bol soslu süper bir makarna...

Malzemeler
1 paket makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
rendelenmiş kaşar

beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt

Yapılışı
  • Makarnayı bol suda derin bir tencerede 8-10 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız makarnaları süzüyoruz.
  • Sos için tereyağını bir tencereye alıp unla birlikte kavuruyoruz. Unu biraz kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Çırpma teliyle sosu koyu kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Pişen sosu ocaktan alıyoruz. 
  • Beşamel sosu makarna üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Pişirme kabının içerisine soslu makarnaların yarısını döküyoruz. Üzerine bolca kaşar peyniri rendeliyoruz. Daha sonra kalan makarnaları da üzerine ekleyip en üstüne tekrar kaşar rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz. 
  • Makarnayı çok daha soslu seviyorsanız beşamel sosun ölçüsünü 3e 3 te yapabilirsiniz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder