Malzemeler
6 adet milföy yaprağı
250 gr kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
1 avuç bezelye (haşlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber
çörekotu
Yapılışı
- Tereyağında ince ince doğranmış soğanları kavuruyoruz. Etleri ilave ediyoruz. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Haşlanmış, küpküp doğranmış havuçları ve bezelyeleri pişen etlere ilave ediyoruz. Salça, tuz, karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Milföy hamurlarımızı tezgahın üzerine alıyoruz. Hazırladığımız iç harçtan herbirinin ortasına koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Fırına vermeden önce çörek otu serpip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder