Sayfalar

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Orman Kebabı


Yaza uygun harika bi lezzet.. Kızartmayı seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler
1/2 kuşbaşı et
2 orta boy patates
2 orta boy patlıcan
2 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
2 adet havuç
2 domates
ketçap, sıvıyağ

Yapılışı
  • Etleri tencereye alıyoruz ve hafif sıvıyağ döküyoruz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz. Patlıcanları da alacalı soyup aynı zar büyüklüğünde doğruyoruz. Biberleri de küçük küçük doğrayarak kızartıyoruz. (istenirse havuç ve bezelye de eklenebilir)
  • Pişen etlerle birlikte kızartmalarımızı karıştırıyoruz. İçerisine ketçap döküyoruz bolca. Daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Pişirme kabına alıyoruz. Üzerine biraz sıcak su ekleyerek 200 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz. Pilavla servis yapıyoruz.
    Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder