Sayfalar

20 Ekim 2015 Salı

Beyaz Lahana Sarması

İşten eve gelince saatlerce dolma sarmak bi müddet sonra işkenceye dönüşüyor. Küçüklükten beri beyaz lahana sarması hastasıyım. Eşimde aynı kafadan olunca sık sık bizim evde yapılıyor kendileri :) O yüzden alternatif sarma modeliyle karşınızdayım. Bildiğiniz rulo börek gibi sarılıyor. Bu yüzden bi kaç dakika da tencereniz hazır.
Afiyetle yiyin gençler ! Mutfağı sevin :)

Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
2 soğan
2 su bardağı pirinç
350 gr kıyma
salça, tuz,
karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı
  • Beyaz lahananın yapraklarını ayırıyoruz ilk iş olarak. Derin bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Ayırdığımız lahana yapraklarını azar azar tencereye atıyoruz. Lahanaların az yumuşaması yeterli. ( Suyun içerisinde çok bırakılırsa hamur olur.) Haşlanan yaprakları çıkarıp geniş bir kabın içerisine alyoruz.
  • Soğanları soyup küp küp doğruyoruz ve büyük bir kasenin içerisine alıyoruz. Üstüne yıkadığımız pirinçleri, kıymayı, salçayı ve baharatları ekliyoruz. Güzelce harmanlıyoruz. 
  • Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayırıyoruz. Lahananın bir ucuna pirinçli harçtan şerit şeklinde koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Tencerenin dibine lahana yapraklarında seriyoruz. (Dibi tutarsa ilk onlar yansın diye) Rulo şeklinde hazırladığımız dolmaları üzerine yerleştiriyoruz.
  • Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı kadar sıvıyağ, tuz ve sıcak su koyuyoruz. İyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız dolmaların üzerine döküyoruz. (Salçalı su dolmaların üzerini geçmeyecek)
  • Kısık ateşte yapraklar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
    Miss:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder