Sayfalar

25 Ekim 2015 Pazar

Zeytinli Poğaça

Zeytinle pek aram yok aslında, hatta hiç. Kahvaltılık olarak bile evimde bulunmaz. Anca misafir gelirse:) Ta ki eşim zeytinli poğaça isteyene kadar :) Ben de hemen denedim tabi ki :) Zeytin seviyorsanız böreklerin içinde, poğaça içlerinde bolca kullanabilirsiniz. Afiyetle gençler:)

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı/margarin
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
aldığı kadar un

içi için; 
çekirdekleri çıkarılmış zeytin

üzeri için;
1 yumurta sarısı
susam

Yapılışı
  • Yaş mayayı ılık süt ve şekerle eritiyoruz.
  • Hamur malzemelerini bir kaba alarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra dinlenmesi için mayalanmaya bırakıyoruz. (yaklaşık 30 dakika)
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekil veriyoruz. İçine parmağımızı bastırarak çekirdeği çıkarılmıış zeytinlerden koyuyoruz. Tekrar yuvarlak bir şekil veriyoruz. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam/çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder