Sayfalar

27 Ekim 2015 Salı

Bezelyeli Patates Çorbası

Çorba çeşitleri noktasında baya bir eksiğim var. Okulda arkadaşlarla çorbalar hakkında konuşurken baya bir tarif topladım ve ilk denememi yaptım :)

Malzemeler
3 orta boy patates
1 havuç
1/2 su bardağı bezelye (istenirse)
1,5 lt su

terbiyesi için;
1 yemek kaşığı un  (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt

sosu için;
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
  • Patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğuyoruz. Tencerenin içine biraz sıvıyağ döküp patatesleri ve havuçları (istenirse bezelyeleri) içine döküyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra su ekliyoruz. Bol suda kaynatmaya başlıyoruz.
  • Başka bir tencerede tereyağını ve unu karıştırıyoruz. Kavrulan unun içerisine sütü azar azar ekliyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz.
  • Patatesler ve havuçlar yumuşadığında terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın üzerine ekliyoruz. (Koyu kıvamlı olursa sıcak su eklenebilir)
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz ve çorbayı rondodan geçirip tuz ekliyoruz.
  • Sos tenceresinin içerisine tereyağını ve kırmızı biberi alıyoruz. Kırmızı biberi kavuruyoruz ve çorbanın üzerine ilave ediyoruz.
    Afiyetle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder