Sayfalar

31 Ekim 2015 Cumartesi

Elmalı Tart

Malzemeler
2,5 su bardağı un
150 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
kabartma tozu

içi için;
3 orta boy elma
1/2 su bardağı tozşeker
dövülmüş fındık
tarçın

üzeri için;
pudra şekeri

Yapılışı
  • Elmaları soyup rendeliyoruz. Küçük bir tencerede şekerle birlikte kısık ateşte pişiriyoruz. (suyunu çekene kadar) Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca tarçın ve dövülmüş fındık ekliyoruz.
  • Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. Cevizden biraz büyük bir parça ayırıyoruz. Kalan hamuru merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açıyoruz . 
  • Tart kalıbını margarinle yağlıyoruz ve açtığımız hamuru kalıba yerleştiriyoruz. Üzerine elmalı harcımızı yayıyoruz. Son olarak ayırdığımız hamurdan uzun şeritler yaparak kafes şekli yapıyoruz. (ayrılan hamur tartın üzerine de rendelenebilir benim yaptığım gibi)  180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Fırından çıkarınca pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder